Vad ska man säga?

Snacka om att det var länge sen jag skrev här. Och så mycket har hänt sen dess.

5 oktober gifte vi oss i svedala kyrka. Helt underbar präst är Lars som vigde oss. Det blev verkligen en dag att minnas, men att gifta sig höggravid var väl kanske inte det bästa valet.
Efter bröllopet började jag få problem med foglossning och det slutade med att jag först blev sjukskriven och sen fick jag graviditets penning och var hemma.

Fick reda på att jag var gravid ungefär 10 dagar innan vi skulle åka till USA.
Första beräknade dagen var 12 december.
Efter första ultraljudet i vecka 18 så sa barnmorskan att det var en liten gosse. Men eftersom han var så liten så vågade hon inte säga säkert. BM tyckte han var för liten så vi hamnade på ett extra ultraljud. På extra ultraljudet så upptäckte dom att han var inte så långt utvecklad, vilket berodde på att BF var fel. Nya dagen blev 24 december, alltså julafton. Så länge knytet var okej så spelade ju inte det någon roll exakt vilken dag han kom. Plus att det är cirka 5% som föder på beräknad dag.

Veckorna gick och efter en rutinkontroll hos min barnmorska i Arlöv (kan varmt rekommendera dom), så tyckte hon att han kändes stor så vi fick ett nytt ultraljud inbokat på BVC i Malmö.
När vi kommer dit så tycker den BM att han känns liten. Men han var aldrig särskilt samarbetsvillig så han var inte så lätt att mäta eller hitta hjärtljud på. Hon tyckte han var så liten att vi fick boka in ett nytt ultraljud.

Den 4 december (onsdag) var vi på morgonen på ultraljudet, då uppskattade hon att han vägde 2800 och skulle väga cirka 3200 vid födsel.
Samma kväll vid 22:30 så går mitt vatten, i sängen =/
Ringde till förlossningen eftersom jag inte fått värkar än. Vi åkte in på kontroll och det blev första besöket av många. Jag blev hemskickade igen för att det bara var vattnet. Vid ett på natten började värkarna.
Vi åkte fram och tillbaka till förlossningen, mitt i stormen Sven.
Till sist på torsdag kvällen/natten så blev jag inlagd på prenetalavdelningen. Mamma åkte hem för att sova och tanken var att hon skulle avlösa Eli så han också skulle få sova. Men så blev det inte. Vid 5 på morgonen kom sköterska och berättade att det var dags att åka ner till förlossningen. Så vi ringde mamma, medans vi väntade på att bli hämtade.
Vi kom ner till förlossningen 6 på morgonen på fredagen. Åh lustgas...
Vi 10 började värkarna bli värre.
Vid ett fick jag den första ryggmärgsbedövningen. Den tog inte som den skulle så jag fick en till.
Barnmorskan jag hade mellan 7-14, var ny och när det hon skulle sluta för dagen så kom hon in och sa att hon ville stanna men kunde bara stanna tills klockan 5.

6 december kl 16:16 kom världens finast Timothy till världen. Den känslan går inte att förklara, när man får hålla sitt barn för första gången.
Eli grät, mamma grät och jag kunde inte fatta att det var sant.

Han vägde 2800 och var 48 lång. En liten kille =).

Dagen efter förlossningen så fick vi träffa läkaren på en rutinkontroll. Där märkte han att Timothy har en missbildning av urinröret som heter Hypospadi (http://sv.wikipedia.org/wiki/Hypospadi), han har dock en mild form av detta. 1 av 300 pojkar om året är födde med denna typ av missbildning. Hypospadi är när urinröret inte växt hela vägen upp till ollonet. Detta sker när könet utvecklas i magen och är oftast inget som kräver akut operation.

I mars träffade jag och Timothy läkarna i Lund för första gången.
De vill göra operationen antingen när han är 1½ eller vid 4-5 år ålder. Det lutar mot att gör operationen när han är liten för att han inte ska behöva minnas det.
Men bara tanken på att han ska ligga inne på sjukhus och att han ska behöva opereras tynger. Jag vet att det är långt fram och jag försöker att inte tänka på det men det går inte.
Jag vet att det kommer gå bra, det måste det....



https://cdn2.cdnme.se/2320356/6-3/img_1226_5365fb70e087c30888e0695f_thumb.jpg

RSS 2.0